Очите на хората сканират телата ни по различен начин в зависимост от

...
Очите на хората сканират телата ни по различен начин в зависимост от
Коментари Харесай

Как се движат очите на някой, който ви харесва?

Очите на хората " сканират "  телата ни по друг начин в взаимозависимост от това дали желаят да бъдат наши приятели, или копнеят за нещо повече. Това откри ново проучване по тематиката. Учените са проучили данните от придвижванията на очите на 105 хетеросексуални участници, до момента в който са им били показвани фотоси на непознати хора.

Учените са открили, че и мъжете, и дамите са се концентрирали повече върху главата и гръдния панер на индивида, към който са се отнасяли като към евентуален ухажор. За съпоставяне, когато се приемали някого като евентуален другар, те са се концентрирали повече върху неговите крайници и стъпала.

Между геометрията на погледите при мъжете и дамите е имало и още разлики. Така например когато дамите са гледали повече към главата, е било по-вероятно да се окаже просто другарски интерес. Въпреки че по принцип жените гледат към главата повече от мъжете.

При мъжете фокусирането върху главата на индивида обаче се свързва с по-слаб интерес към другарство. Д-р Анджела Банс, която е съавтор в проучването, изяснява, че дамите, които не са имали сътрудник сега, са разглеждали фотосите по-дълго време и по-внимателно.

Фокусирането на вниманието към централната част на тялото, като кръста, краката, бедрата и гръдния панер, е симптом за по-голям интерес към индивида, без значение дали той е сантиментален или другарски. 

“Очите на хората ни сканират по доста друг метод според от това какво търсят и каква роля считат, че следеният може да играе в техния живот, ” заключава доктор Банс.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР